Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Nový Zéland“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Nový Zéland.

Stopem přes Hořké listí

Stopem přes Hořké listí

Dorazil jsem na jih Severního ostrova do Wellingtonu. Ten je hlavním, ale hlavně přístavním městem Nového Zélandu. Batoh složím na roh lavičky, na nějž nedopadá světlo lampy u mola. Konečně klid a pohoda. Zhluboka se nadechnu, ve vzduchu je cítit charakteristická solí nasáklá vlhká vůně pobřeží. Pomalu vydechuji, abych zklidnil tep. Mám velký plán. Stopnout si malou jachtu.

celý článek

 

Národní park Egmont

Národní park Egmont

Jihozápadní části novozélandského Severního ostrova dominuje osamělá spící sopka Taranaki, známá také pod názvem Mount Egmont, která dosahuje výšky 2518 metrů nad mořem. Sopka a její okolí spadá pod ochranu Národního parku Egmont, který patří k nejlépe přístupným chráněným územím na Novém Zélandu.

celý článek

 

Hawera – kde mléko teče proudem

Hawera – kde mléko teče proudem

Přibližně 11 tisícové město Hawera je srdcem venkovské oblasti Taranaki rozkládající se na jihozápadním pobřeží novozélandského Severního ostrova. Název Hawera znamená v maorštině „spálené místo“. Toto pojmenování je výstižné, protože na přelomu 19. a 20. století oblast zasáhlo hned několik ničivých požárů.

celý článek

 

Hamilton, páté největší město Nového Zélandu

Hamilton, páté největší město Nového Zélandu

Přibližně 120 tisícový Hamilton je pátým největším velkoměstem a také nejrozlehlejším vnitrozemským městem na Novém Zélandu. Rozkládá se podél klikatého toku mohutné řeky Waikato, která v délce 425 kilometrů protéká Severním ostrovem. Je tak nejdelší řekou v zemi.

celý článek

 

Whangamata je vyhledávána především surfaři

Whangamata je vyhledávána především surfaři

Na východním pobřeží poloostrova Coromandel situovaném ve středu novozélandského Severního ostrova se rozkládá malebné přímořské letovisko Whangamata. Toto městečko má image rekreačního plážového resortu a je vyhledáváno milovníky vodních sportů z celého světa, zejména pak surfaři.

celý článek

 

Te Puke – hlavní město kiwi

Te Puke – hlavní město kiwi

Ve středu Severního ostrova se nachází téměř 7 tisícové městečko Te Puke, které se proslavilo pěstováním tradičního novozélandského ovoce – kiwi. Právě zde najdete největší koncentraci kiwi farem v zemi a možná i na celém světě, pochází odtud až 90% veškerého kiwi vypěstovaného na Novém Zélandě.

celý článek

 

Devonport se může pochlubit dlouhou vojenskou minulostí

Devonport se může pochlubit dlouhou vojenskou minulostí

Na novozélandském Severním ostrově se v blízkosti města Auckland rozkládá 17 tisícový Devonport. Leží na malém poloostrově, na protilehlém břehu zálivu s výhledem na centrum Aucklandu. V Devonportu se můžete těšit na mnoho restaurací a obchodů prodávajících výrobky uměleckých řemesel.

celý článek

 

Greymouth byl založen již v roce 1865

Greymouth byl založen již v roce 1865

Na západním pobřeží Jižního ostrova leží přístavní město Greymouth, které je největším v kraji. Nachází se poblíž ústí řeky Grey River, která se tady vlévá do Pacifiku. Jde o poměrně staré město, Greymouth byl založen již v roce 1865 na půdorysu někdejší vesnice Mawhera Pa.

celý článek

 

Ostrovy v zálivu Hauraki

Ostrovy v zálivu Hauraki

Novozélandské město Auckland omývají vody zálivu Hauraki, který je posetý množstvím ostrůvků. Některé jsou od města vzdáleny jen několik minut, proto jsou vyhledávaným cílem pro rekreaci. Celkem je v zálivu roztroušeno 65 ostrovů, které společně vytvářejí námořní park Hauraki.

celý článek

 

Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park je se svou rozlohou 225 km2 sice nejmenším národním parkem na Novém Zélandu, ale i přesto patří mezi jeho nejznámější a nejnavštěvovanější místa. Rozkládá se na severovýchodním pobřeží jižního ostrova a poskytuje ideální podmínky pro pěší turistiku.

celý článek

 

Northland – v zemi Maorů

Northland – v zemi Maorů

Novozélandský region Northland je jednou z nejvyhledávanějších rekreačních oblastí v zemi. Návštěvníky sem přitahuje nádherná příroda, okouzlující scenérie, bohatá historie a silné maorské kořeny. Teplé subtropické podnebí pak dodává oblasti příjemnou prázdninovou atmosféru.

celý článek

 

Queenstown – město adrenalinu

Queenstown – město adrenalinu

Na severovýchodním břehu ledovcového jezera Wakatipu se rozkládá přitažlivé město Queenstown, které bylo pojmenováno na počest britské královny Viktorie. Během několika desetiletí se z ospalého městečka stalo centrum adrenalinových sportů a přední turistické letovisko.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Nový Zéland 

Poznávejte divoko přírodu Nového Zélandu na poznávacích a individuálních zájezdech od CK Go2 s licencovaným českým průvodcem.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko