Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Devonport se může pochlubit dlouhou vojenskou minulostí

Na novozélandském Severním ostrově se v blízkosti města Auckland rozkládá 17 tisícový Devonport. Leží na malém poloostrově, na protilehlém břehu zálivu s výhledem na centrum Aucklandu. V Devonportu se můžete těšit na mnoho restaurací a obchodů prodávajících výrobky uměleckých řemesel.

Aucklanďané považují jižní a západní části města za chudinské, zatímco severní a východní oblasti jsou považovány za bohaté. Devonport  spadá do oblasti North Shore situované severně od Harbour Bridge, která je poměrně zámožná a oplývá řadou krásných pláží a zátok, z nichž vyplouvají plachetnice a čluny. Devonport je předměstím oblasti North Shore, které má jako jediné výrazné historické kouzlo. Projít se můžete po nábřežní promenádě King Edward Parade, která je lemována řadou luxusních vil, jež místu dodávají atmosféru předměstské viktoriánské architektury.


Autor:  Paradoxiko

Na protější straně zálivu Waitemata Harbour se vám naskýtá podívaná na administrativní centrum Aucklandu. Ve Victoria Wharf můžete vidět kotvící trajekty. Odtud dojdete pěšky za 5 minut do ulice Victoria Road s kavárnami, restauracemi, obchody a knihkupectvími. Pokud máte k dispozici auto, zajeďte se podívat na nedaleké vrcholy vyhaslých sopek Mount Victoria a North Head, ze kterých se otevírá nádherná scenérie.

Devonport se může pochlubit také dlouhou vojenskou minulostí. Od roku 1841 je úzce spjat s Royal New Zealand Navy. Na zdejší základně je dnes umístěna posádka čítající asi 2200 mužů. Pokud vás zajímá námořní dědictví Devonportu, zajděte se podívat do Navy Musea, jež uchovává sbírku fotografií, uniforem, zbraní a dalších předmětů souvisejících s tímto tématem.  O něco dále na severu se rozkládá Takapuna, kde se nachází hojně vyhledávaná pláž. Ulici Hurstmere Road vroubí restaurace ve stylu pivnic, kavárny a obchody.

- jap -

Předchozí články z Nového Zélandu:
Greymouth
Ostrovy v zálivu Hauraki
Abel Tasman National Park
Northland – v zemi Maorů
Queenstown – město adrenalinu

Článek byl zobrazen 2 674 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Nový Zéland 

Poznávejte divoko přírodu Nového Zélandu na poznávacích a individuálních zájezdech od CK Go2 s licencovaným českým průvodcem.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko